Sporten in de zomer wordt met deze tips veel aangenamer!

woensdag, 4 September 2019


Er komt weer een warme zomer aan! Ben jij sportief en heb je vaak last van de hitte? Dan is het verstandig dit artikel even door te lezen. Extreme warmte is voor mensen vaak een excuus om niet meer te gaan sporten. Dit is natuurlijk zonde omdat persoonlijke doelen dan niet meer worden behaald. Het behalen van persoonlijke doelen is erg belangrijk en al helemaal op het gebied van sport. De warmte kunnen we helaas als mens niet veranderen maar we kunnen er wel voor zorgen dat bepaalde situaties aangenamer worden. Zo kun je denken aan het voldoende drinken van water en verkoelende kleding aanschaffen.

Draag je juiste kleding

Zorg ervoor dat je de juiste kleding draagt. Je hebt nou eenmaal veel stoffen die warmte aantrekken. Dit is hetzelfde met zwart, dus wil jij het niet te warm hebben laat je zwarte kleren dan in de kast liggen. Koop in plaats van zwart juist felle kleuren. Golfkleding heren bijvoorbeeld, als je de hele middag in de zon staat moet je er niet aandenken om een zwart T-shirt aan te hebben. Ga extreem intensieve arbeid verrichten zoals sprinttrainingen, dan kun je het best verkoelende kleding dragen.

Drink voldoende water

Je moet zeker 1,5 tot 2 liter water drinken per dag. Doe je dit niet dan krijgt je lichaam niet voldoende vocht en zal het juist vocht gaan vasthouden. Ten eerste is dit niet gezond en ten tweede kan je lichaam niks afvoeren waardoor jij het nog warmer gaat krijgen. Zorg er daarom voor dat je voor en tijdens het sporten water drinkt. Water is gratis en je kan er ontzettend makkelijk aankomen.